Відгуки власників Chery QQ 
Версия для печати Пред. тема | След. тема 
Автор Сообщение
Ветеран

Автомобиль: Chery QQ
Клубная карта №: 0

Ответить с цитатой
Сообщение Відгуки власників Chery QQ
Доброго дня всім Черіводам!

Особливий ріспект і теплий привіт власникам КуКу!

02/06/07р. придбав собі Chery QQ 1,1л люксової комплектації, синього кольору.

Критеріями вибору були максимальний комфорт, безпека, економічність, ціна. Допомогли прийняти рішення про покупку китайського авто позитивні відгуки форумчан-власників КуКу з Росії.

Із власних вражень - сподобались начинка "смакотою", дизайн (правда мордашка смішна), світлий салон, легкість керування, підсвітка панелі (чесно - вночі з машинки шкода виходити), оптика.

Із суб'єктивних косяків - на довгих поїздках трохи втомлюється шия (требе пристосуватись до підголовників) і права нога (звикаю до педалей), треба ставити нормальну музику (голову і динаміки). Потрібно докупляти килимки в салон (а в багажник гумових "корит" не випускають).

Наразі машинка ще проходить обкатку. ;)

З часом планую поставити захист піддона картера, зробити антикор, обезшумку дверей і моторного відсіку.

Із хвилюючих мене речей найголовніша - ОБМАЛЬ інформації по КуКушці...

В першу чергу толкова технічна документація (хтось може ще памятає кольорові атласи до машин ВАЗівського сімейства). Я не планую лазити щось ремонтувати сам, але на випадок непередбачених траблів десь "в полі", хотілось би мати хоча б загальну уяву "що, де і як" знаходиться і може вийти з ладу.

Друге питання - кваліфікація сервісменів, які будуть обслуговувати КуКу. На багато моїх питань сервісмени розводили руками. Мовляв, машина нова, маловивчена, тому у випадку виникнення проблем будемо копатись в маФинці.

А я не хочу, щоб в ній копались!!! Якщо рівень СТО досатньо кваліфікований - то більшість причин поломок визначається по симптомах - і тільки ньюанси виясняються "копанням" в місці поломки. Я теж можу так діагностувати: "У вас стукає спереду? Треба міняти амортизатор. Не помогло? Тоді міняємо кульову опору? Не помогло? Мабуть ШРУС, а краще всі зразу..." (гіпотетична розмова з сервісменами).

ХоЦЦа вірити, що хоча б рік машинка побігає без особливих проблем, а тим часом в сервісменів побільшає знань (і запчастин) до наших КуКушоК!

Бажаю всім щасливим власникам КуКу легкої і приємної їзди!!! :D

Залишайте тут свої відгуки, проблеми і враження від КуКу!

Вт июн 05, 2007 12:47
Администратор

Автомобиль: Є
Клубная карта №: 77

Ответить с цитатой
Радий вітати першого КУКУшковода на форумі. Сам у минулому КУКУшковод, отже можу багато розповісти про цей апарат.
Наразі лише зауважу, що проблем з машиною за рік та 18000 км майже не було. Виняток - ремень приводу генератора свистів, підтягали, та замок бардачка розлетівся.

Загалом машиною був дуже задоволений. Не зважаючи на старий 8 клапанний двигун (зараз вже роблять із 16 клапанним) машина була просто звір. Ганявся з потужними іномарками.

Вт июн 05, 2007 14:17
Ветеран

Ответить с цитатой
Сам у минулому КУКУшковод, отже можу багато розповісти про цей апарат.

Не будемо відкладати в довгий ящик питання.

Отже, про наболіле.
1) як справи з запчастинами до КУКУ?
2) скільки часу чекати на їх доставку?
3) орієнтовні ціни на найбільш ходові запчастини (гальм.колодки/бампера/оптика/крила/скло).

І ще велике прохання як від власника КУКУ, так і від людей, які ще тільки розглядають цю машинку як варіант покупки: напиши, будь ласка, свої враження від машини (зручність/косяки/ТТХ) по тематичних рубриках (ходова, рульове, гальма, двигун, паливна с-ма, світло, звук, кондей, салон, багажник, власний "тюнінх").

Розуміючи, яку об'ємну інфу ми в тебе просимо, я в особі всіх зацікавлених людей дякую тобі наперед за твою підтримку і досвід!!! ;)

Вт июн 05, 2007 14:47
МЕГА-флудератор

Автомобиль: Chery Eastar 2,0
Клубная карта №: 2

Ответить с цитатой
як справи з запчастинами до КУКУ?

Как и ко всем китайцам. Очень мало. Однако представитель Экспресс-Авто Кот заверяет, что у них есть 3 контейнера необходимых запчастей на Чери, а при "срочном заказе" поставка возможна в течении 15 дней.

Это не может не радовать.

Вт июн 05, 2007 15:27
Администратор

Ответить с цитатой
Запчастинами не цікавився, бо не було у цьому потреби. Хоча на той час проблема з ними таки була. Але впевнений, що зараз, коли машин буде багато (а я у цьому впевнений), з запчастинами буде все гаразд.
Що стосується моїх вражень від машини, це так швидко все не написати. Цілий твір вийде.
Мабуть почну з того, що я був почесним гостем на форумі матізоводів:
http://matiz-club.kiev.ua/phorum/index.php?topic=796.15 (трохи нижче середини) Їздили у ліс на Чернігівщину. Були разом у Софіївському парку. Зустрічалися в Одесі. Мене прийняли як свого, хоча не без скепсісу в очах. На той момент китайці були рідкістю.

Вт июн 05, 2007 22:26
Ветеран

Ответить с цитатой
Що стосується моїх вражень від машини, це так швидко все не написати. Цілий твір вийде.
Мабуть почну з того, що я був почесним гостем на форумі матізоводів.

Ріспект за сміливість - поїхати в "саме лігво" матізоводів! :shock: :)

А ти спробуй викладати свої враження про КУКУ поступово - коли буде натхнення!

Рився сьогодні по форумах - на рахунок відгуків про КУКУ....
Мене не перестає дивувати ксенофобія багатьох людей: не сидівши в машині, не поїздивши в ній, а просто почувши "однабабасказала" (чи прочитавши "реальні" тести в автожурналах) - в один голос кричать "КИТАЙСЬКЕ АВТО- ЦЕ ГІВНО!" Іноді закрадається думка - може багато з таких людей все життя мріють про "мегакрутутачку", а за рулем толком в житті і не їздили?! Будь-який шофер, який попробував під собою кілька авто, перед тим як давати оцінку новій машині - захоче проїхатись в ній хоча б раз!

Тому давайте довіряти відгукам ВЛАСНИКІВ авто!
Особливо тим, де пишуть про проблеми з маФинками, а не таким: "Купив вчора авто, проїхав 50км, машина супер!" :-o

Особисто мені дуже хочеться повідати громадськості побільше про мою КУКУ, але для цього треба проїхати ще не одну тисячу км, чим і збираюсь зайнятись найближчим часом!!! :eek:

Ср июн 06, 2007 16:42
МЕГА-флудератор

Ответить с цитатой
в один голос кричать "КИТАЙСЬКЕ АВТО- ЦЕ ГІВНО!"

Пусть кричат!, нам(не сомнивающимся) машин больше достанется и без очереди...

Ср июн 06, 2007 16:47
Администратор

Ответить с цитатой
Я зіштовхнувся з такою ж проблемою. Мою перепалку з завзятими скептиками можна почитати тут: http://lanos.com.ua/forum/viewtopic.php ... &&start=30
І тут: http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.ph ... ery#395457

http://tavria.org.ua/forum/viewtopic.ph ... ery#449342

І це далеко не всі форуми, де я побував. :wizard:

Ср июн 06, 2007 20:30

Ответить с цитатой
Вибачте що зістрибнув з теми, але дозвольте мені віддячити вам за таку чисту та лагідну українську мову! Мабуть ви уявляєте який це дефіцит у сьогоденні!!!....
(До речі, я народився у Чернівцях, тому й засумував за мовою....)

Ср июн 06, 2007 22:55
МЕГА-флудератор

Ответить с цитатой

Чт июн 07, 2007 9:29
Ветеран

Ответить с цитатой
(До речі, я народився у Чернівцях, тому й засумував за мовою....)

Ну, здоров, земляк! Будемо триматися купи! ;)

А назагал скажу так - давайте пам'ятати "чиїх батьків які ми діти"! :-P

Чт июн 07, 2007 9:57
Ветеран

Ответить с цитатой

Підвісочка ззаді жорсткувата - коли потрапляю на лежачого поліцая чи на поперечні високі нерівності - жопу неприємно підкидає, а спереду дивний легкий металічний стук (схожий, ніби колесо дістало до відбійника). Може підвіска з часом трохи приробиться і зм'якне?...
Мілкі нерівності і ямки "хаває" і не віддає на кузов - це приємно.

Коли "даю тапка" таке відчуття, що вихлопна попадає в резонанс з мотором і за шоферським сидінням секунду "дребезжить" по днищу. Якщо не газувати і розганятись плавно, все ОК.

Зате кондюк, ГУР і АБС РУЛЯТЬ!!! ... І я також! ;) :-D

Пт июн 08, 2007 14:49
МЕГА-флудератор

Ответить с цитатой
Сегодня наблюдал дамочку на серебристом QQ по ул О. Телеги. со знаками "У" и "Туфлей". Довольно быстро и умело шныряла между машинами..
Когда ж у нас дамы на форуме появятся....
Интересно бы их послушать, особенно блондинок :flirt: :oops:

Пт июн 08, 2007 14:54
Администратор

Ответить с цитатой
Із власних відчуттів.

Підвісочка ззаді жорсткувата - коли потрапляю на лежачого поліцая чи на поперечні високі нерівності - жопу неприємно підкидає, а спереду дивний легкий металічний стук (схожий, ніби колесо дістало до відбійника). Може підвіска з часом трохи приробиться і зм'якне?...
Мілкі нерівності і ямки "хаває" і не віддає на кузов - це приємно.

Коли "даю тапка" таке відчуття, що вихлопна попадає в резонанс з мотором і за шоферським сидінням секунду "дребезжить" по днищу. Якщо не газувати і розганятись плавно, все ОК.

Підвіска жорстка, а підкидає бо база маленька. Машина "козлить". Я до цього звик. До речі, на російському форумі зауважують, що ходова у КУКУшки слабувата. Після 30 тисяч починають стукати рульові, шарові і т.п.
А з тапкою ти не поспішай. Спершу добре обкатай. До речі, резонанс з глушаком був і у мене.

Пт июн 08, 2007 15:01
Ветеран

Ответить с цитатой
До речі, на російському форумі зауважують, що ходова у КУКУшки слабувата. Після 30 тисяч починають стукати рульові, шарові і т.п.

Гиг, у мене на ВАЗ 2109 до 70 тисяч кульові опори, краби, всі ШРУСи, сайлентблоки були поміняні 2 рази. Такшо хай мені ніхто не каже, що китайське таке вже погане - залежить з чим порівнювати! :-o

Пт июн 08, 2007 15:30
МЕГА-флудератор

Ответить с цитатой
Після 30 тисяч починають стукати рульові, шарові і т.п.

Вот это ты "обрадовал" человека :)

Пт июн 08, 2007 15:31
Администратор

Ответить с цитатой
В этой ветке обсуждается КУКУшка. У неё ходовая не приспособлена для наших дорог. Вот и начинаются проблемы.

Пт июн 08, 2007 15:35
Ветеран

Ответить с цитатой
Продовжу розповідь про свої враження від машинки.

Плюси.
Таки ПРОНИРЛИВА! В тягнучках вдається втиснутись там, де звичайні машини не ризикують. :eek:

Економічна - в місті до 6л/100км, по трасі до 5л/100км.

Вмістима - по місту возив 4 пасажирів (правда ззаду були 2 худенькі дівчинки і хлопака десь на 85кг) - сказали, що не набагато тісніше ніж у ВАЗі. :) Передній пасажир десь на 120 кг ну і моїх 90кг - машинка не скинула звичну динаміку розгону.

Зручні сидіння, ергономічна панель, всі кнопочки-ричажки доступні і не підклинюють. В салоні нічого не скрипить і не смердить!!!

Рульове колесо приємно "пухле", добре лягає в руку, зручне в керуванні.

Яке приємне слово "КОНДІШН"! ;)

Широченне торпедо із заглибленням - в однієї "блонди" туди поміщається половина магазину мякої іграшки! :P

Підсвітка обладнання дюж вдала і ненапряжна - я швидше орієнтуюсь по них вночі ніж вдень (мене зрозуміють колишні водії ТАЗів) - світяться і панелька і всі княпочки/ричажки.

Бічні дзеркала великі, обзорні ще й з електроприводом. ;) Цікаво, чи воно має електропідігрів?

Оптика пристойна. ХоЦЦа всетаки поставити Філіпсовські лампочки - на ТАЗіку вони кардинально покращили видимість вночі. Протитуманки на диво потужні.

Моторчик тяговитий і "оживає" від 3000-3500об/хв. Але ж обкатка ще, млін! :wizard: До 100км/год в салоні можна розмовляти в півголоса, потім стає трохи шумніше. При закритих вікнах з вулиці проникають тільки ДУЖЕ голосні звуки. Спроба поспілкуватись із зовнішнім світом при закритих вікнах приречена на невдачу. :)

На швидкості добре тримає трасу - немає дребезгу в рулі, вібрації кузова, втрати точності керування - тримається як влита!

При обгоні на швидкості не дає кренів при маневрах.

Гальмує досить ефективно, гальмування інформативно дозується зусиллям на педаль.

Коробка тиха, передачі втикаються з характерним "кліком", куліса не дуже точна - треба буде на ТО підтягнути, якщо це можливо. Перша і друга передачі втикаються трохи тугіше - але не критично.

Відкриття кришки бака і багажника з салону. Литі диски - просто гарно. Заокруглені бампери - також виглядають "смачненько".

Мінуси.

Доступ до кнопок керування склом на карті дверей не дюж зручний - знаходяться десь під лівим ліктем.

При закритих дверках неможливо просунути руку між сідушкою і дверкою - а в мене там серветка для скла. Переклав в кишеню на дверях.

Короткі перша і друга передачі - доводиться вже протягом перших 10сек втикати третю - тоді йде справжній розгін. Для втикання 5 передачі потрібно трохи відірвати спину від крісла.

Дивна конструкція підвіски - при наїзді на невеликі нерівність під капотом лунає дзвінкий металічний стук. До відбійника колесо явно не дістає - мабуть амортизатори "дзвонять" в стакани.

В довгих поїздках лівій нозі якось тіснувато - часто шукаю місце де її зручно примостити.

Педальки могли би бути трохи нижчими. Мені з моїм 44розміром ще куди не йшло, а дружина скаржиться на незручність.

Кріплення передніх замків ременів безпеки чомусь прикручене до сидіння, а не до корпуса машини. Може для іномарок це нормально, а в ТАЗах було до кузова.

Провода під торпедо зліва від педалей трохи провисають - іноді зачіпаю носком взуття. Треба закріпити хомутом до корпуса.

Вода в задній омивач подається із запізненням - двірник встигає зробити 1 цикл, перш ніж на скло потрапить вода.

В дощ швидко запотіває лобове скло - виручає серветка і вентилятор.

Світле горизонтальне торпедо дає бліки на лобове скло. Тепер я розумію, чому торпедо роблять переважно темним, матовим і нахиленим в салон. Бліки лікуються поляризованими лінзами в окулярах.

Чутлива до колійності. Думаю, що це усугубляється короткою базою і висотою кузова. По-моєму требе ставити фірмові амортизатори.

Якщо робити "змійку" на швидкості - відчуваються неприємні крени кузова. Лікується амортизаторами?

Штатна акустика - десь на "трієчку з мінусом". ФМ станції ще так-сяк ловить (мало які станції звучать чисто без перешкод), а мафон дає якийсь низькочастотний фон - не хоЦЦа слухати зовсім! Скоро буду ставити наману голову і динаміки. Хотілось би до цього обезшумити підлогу, дверки і багажник!

Наразі це все, що прийшло мені на память. З часом викладу свої нові спостереження.

Всім приємних вражень від машинок і веселих свят!

Ср июн 27, 2007 11:31
Стажёр

Ответить с цитатой
если все сложится как запланировал, то напиши про то как победил:
- "...Дивна конструкція підвіски - при наїзді на невеликі нерівність під капотом лунає дзвінкий металічний стук. До відбійника колесо явно не дістає - мабуть амортизатори "дзвонять" в стакани..."
- "...Коробка тиха, передачі втикаються з характерним "кліком", куліса не дуже точна - треба буде на ТО підтягнути, якщо це можливо. Перша і друга передачі втикаються трохи тугіше - але не критично..."

еще раз спасибо :-P

Ср июн 27, 2007 14:40
Профиль ICQ
Ветеран

Ответить с цитатой
- "...Дивна конструкція підвіски - при наїзді на невеликі нерівність під капотом лунає дзвінкий металічний стук. До відбійника колесо явно не дістає - мабуть амортизатори "дзвонять" в стакани..."

Сказали в сервісі - така конструкція підвіски. Коли буду міняти амортизатори постараюсь щось придумати - і відпишусь про результат.

Цитата:
- "...Коробка тиха, передачі втикаються з характерним "кліком", куліса не дуже точна - треба буде на ТО підтягнути, якщо це можливо. Перша і друга передачі втикаються трохи тугіше - але не критично..."

З першою і другою передачами все ОК! ;)
Прислухався при їзді до коробки і зрозумів що проблема була в мені - потрібно витискати зчеплення до упора. А я іноді не давив до поліка - тому і важко втикались передачки. Каюсь... :wizard:

Цитата:
- "В довгих поїздках лівій нозі якось тіснувато - часто шукаю місце де її зручно примостити."

Це скоріше питання звички. Я вже приноровився і в останній далекій поїздці не помітив цієї незручності. ;)

Последний раз редактировалось Весельчак Пн июл 02, 2007 11:17, всего редактировалось 1 раз.

Пн июл 02, 2007 9:08
Начать новую тему Ответить на тему   [ Сообщений: 639 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  След.