Замена клапанов на Chery Tiggo 2.0 
Версия для печати Пред. тема | След. тема 
Автор Сообщение
Маэстро

Автомобиль: BYD S6 2.0 (ГБО)
Клубная карта №: 200

Ответить с цитатой
Сообщение Re: Замена клапанов на Chery Tiggo 2.0
"Но слава Богу все остались живы
А то, что мир порой бывает лживым,
Нам стало ясно и только грустно
Что все молчали письменно и устно".

Alex-UNO, самое интересное то, что все прочитавшие сделают правильные выводы, но все эти выводы будут разными. Правда - одна, но каждый видит её только со своей стороны и не все смотрят на неё "стоя на голове", как Вы. :idea:

Пт ноя 29, 2013 22:21
Новичок

Автомобиль: Tiggo
Клубная карта №: 0

Ответить с цитатой
Golem Tiggo писал(а):
Дякую автору за детальний звіт. Мав аналогічну несправність, але з цікавою передісторією і інакшим закінченням. Acteco 1.6 70 тисяч, нова з салону.

На 40 тисячах як і годиться поміняв рідний ремінь ГРМ і ролики, хоча з старими все було добре. Для перестраховки. Ремінь поставив Contitech, ролики в сірих коробочках з написом Chery, типу під оригінал. Візуально старі і нові ролики нічим не відрізнялися.

25 тисяч після заміни, з'явився дивний стук в підкапотному просторі. Деколи після довгої їзди трасою, при обгоні на обертах 5-6 тисяч чулося несильне цикання кілька разів в секунду. Оберти скидаєш - цикання припиняється. Я скільки не думав, кого не питався - ніхто не знав що то таке, на стоячому автомобілі не відтворювалося. Бо на таких обертах все повинно стукати значно значно частіше. Ну й подумав що то щось резонує, і забув про це.

Аж поки через 5 тисяч при абсолютно спокійній їзді по трасі не почув в двигуні якісь вибухи, стукіт, почали падати оберти. Я здав на обочину, заглушив двигун. Завестися знову так і не зміг.

Що було: заклинив металевий обвідний ролик, через це ремінь став нагріватися, його зовнішня оболонка була вся поплавлена. Гарячий ремінь деформував пластиковий ролик, який в свою чергу почав дерти з ременя смужку товщиною 4мм. Коли ремінь був гарячий, смужка ставала еластична і на високих обертах центробіжна сила її відгинала. От вона і починала зачіпати за кожух. Звідси і цикання. Аж поки смужка не стала достатньо довгою і не зачепилася за шось, а потім пересунула ремінь на кілька зубців.

Але мені повезло. Після того як поставив на місце старий ремінь і ролики - Авто завелося! Хвала ременям Contitech!

---

Але це тільки пів історії. Авто завелося, але двигун вібрує, троїть і не набирає потужності. Ремінь ГРМ ставив згідно інструкції, можливість помилки виключена. Почався пошук інших несправностей. Потужність не набирає завжди а вібрує найбільше на холодному двигуні. На прогрітому двигуні вібрація мала.

Поміняв всі фільтри, свічки, дроти, скидав комп'ютер, дивився на параметри і давачі - чу-чуть забагато суміш. Почистив дросельну заслонку, перевірив тиск в рампі - нічого не допомогло. Після промивки форсунок потужність двигуна відновилася(Ура!) але вібрація і погане заведення не зникли. Дивно що форсунки допомогли, для мене це загадка. Вони мали поступово забруднюватися, а не так раптово. Пальне в баку то ж що і завжди.

Потім відкрутив перший лямбда зонд перед каталізатором. Вібрація тут же пропала. Поміряв тиск при газування 1,0-1,2 атмосфери. При забитому каталізаторі мало би бути куди більше, до 3. Але тим не менше отвір в вихлопній на місці зонда допомагає, все працює рівно :) А просто переведення комп'ютера в аварійний режим(симуляція відключення обох лямбда зондів) - не допомагає. Тобто труднощі з проходженням каталізатора.

Тут дві версії:
1) При спробах пуску і діагностиці несправного ременя в каталізатор пішло багато незгорівшо бензину, от він і підгорів тому частково блокує прохід.
2) Все таки підігнуло десь троха деякі клапани. Відповідно тудою троїть, особливо на холодному двигуні. Правда як це перевірити не розбираючи двигун я не знаю.

Так і їжджу, мирюся з вібрацією. Якщо хтось має ідеї - буду радий почути?

Проблема вирішена. Суть була в половині зубця шківа розподільчого валу.

Тепер Про все попорядку. Промучився я так ще 10тис км аж нарешті поїхав до толкового моториста. Він зняв кришку розподільчого валу і довго думав як воно має бути. Справа в тому шо коли ставиш ремінь згідно інструкції з фіксуючою пластиною то на око виглядає якось не так. І працює не так. Коли ставиш на око так як має бути, то ремінь не налазить на один з шківів - заважає зуб. А якшо троха задалеко поставиш то теж працює погано.

Одним словом відкрутив майстер шків розподільчого валу, змістив його на півзуба, ремінь гарно сів, ми перевірили по 3 різним методикам. Заводимо - вуаля, все працює як з салону.

Справа в тому що шків можна прикрутити в будь-яке положення відносно колінвалу, пазів там нема. Очевидно, що він був не надто міцно затягнутий і коли заклинило ремінь ГРМ, той силою змістив шків на півоберта. Через що двигун і не працював як належить.

Тепер я розумію чому ремінь потрібно міняти що 40 тис. Тому що він потроху зношується і розтягується. А двигун критичний до таких малих змін в положені розподільчого валу як пів зуба (приблизно 2мм). Це підтверджується ще й тим, що в процесі їзди тих 10тис км поступово двигун ставав працювати краще і краще, потроху росла потужність, майже зникла вібрація. Але до ідеалу було ще дуже далеко.

Пт июл 18, 2014 12:36
Эксперт

Автомобиль: Tiggo 2.0 ГБО
Клубная карта №: 0

Ответить с цитатой
Цитата:
...Тому що він потроху зношується і розтягується. А двигун критичний...

- ви вірно мислите! Я з вами згоден на всі 100% Техніка, не завжди підвладна законам єкономіки!

Пт июл 18, 2014 12:43
Начать новую тему Ответить на тему   [ Сообщений: 63 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4