Ukrainian Chery club - Івано-Франківськ
| Автор |
Сообщение |
|
Amuletovod
|
 Re: Ukrainian Chery club - Івано-Франківськ
Ситуація така: прийшов лист про підвищення відсотків. В договорі дійсно сказано що банк має право в односторонньому порядку підвищувати відсотки, і вказані випадки в яких він може реалізувати це право. Раніше відсоткова ставка була 12,5 в долларах, зараз піднімають до 18, причому вказують суму, і якщо я її сплачу достроково то відсотки не підніматимуть. Лист прийшов одним листочком паперу від привату зі штамповкою підпису. Тобто тут я можу висловити свої сумніви щодо того чи цей лист є дійним а не підробкою. Ну і я ще в банку не був. В курсі я про цю річ: З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського вкладу та кредитного договору в односторонньому порядку
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
I. Внести зміни до таких законодавчих актів України: 1. У Цивільному кодексі України ( 435-15 ) (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., NN 40-44, ст. 356): 1) доповнити статтею 1056-1 такого змісту:
"Стаття 1056-1. Проценти за кредитним договором
1. Розмір процентів та порядок їх сплати за договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів. 2. Встановлений договором розмір процентів не може бути збільшений банком в односторонньому порядку.
3. Умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів в односторонньому порядку є нікчемною";
2) статтю 1061 після частини третьої доповнити новою частиною такого змісту:
"4. Умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів на строковий вклад в односторонньому порядку є нікчемною". У зв'язку з цим частини четверту та п'яту вважати відповідно частинами п'ятою та шостою.
2. Статтю 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" ( 2121-14 ) (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., N 5-6, ст. 30) доповнити частиною четвертою такого змісту:
"Банкам забороняється в односторонньому порядку змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами або зменшувати її розмір за договорами банківського вкладу (крім вкладу на вимогу), за винятком випадків, встановлених законом".
II. Цей Закон набирає чинності через 10 днів з дня його опублікування.
Словом, тут незрозуміло чи ці зміни торкаються лише укладення нових договорів, чи з моменту вступлення в силу цього закону заборонено взагалі піднімати відсоткові ставки. Лист я отримав після свят, тобто коли вже закон вступив в дію. Отака ситуація. Тому і питаю про те де можна отримати хорошу юридичну консультацію для початку щоб написати грамотно листа(и) до банку. Ну і чуть не забув. Кредит оформлений у ПриватБанку
|
| Чт фев 05, 2009 10:07 |
|
 |
|
|
|
 |
|
VelSide
|
я залишусь тут ((( 
|
| Чт фев 05, 2009 10:23 |
|
 |
|
Likvit
Опытный
Зарегистрирован: Пт фев 01, 2008 1:08 Сообщения: 103 Откуда: Ивано-Франковск
Автомобиль: Jaggi & Tiggo
Клубная карта №: 0
|
1. За отримання листа розписувався? Якщо не розписувався, то значить ти його не отримував! 2. В договорі вказано, що може в односторонньому порядку збільшити %?!!! перепиши дослівно пункт договору про зміну відсотків будь-ласка. Нічого не підписуй не порадившись з юристом!
_________________  Veni, vidi, vici
|
| Чт фев 05, 2009 14:51 |
|
 |
|
Maxim81
Бывалый
Зарегистрирован: Сб сен 13, 2008 10:50 Сообщения: 475 Откуда: Івано-Франківськ
Автомобиль: Elara
|
Amuletovod забий на цей лист. Якщо розібратись то банкі взагалі немали права давати кредити в іноземній валюті(але це такє на крайняк), плати як мав платити по договору-не зважай на ті казкі. Пріват ще та гнида  . Покі не підписав новий договір-дійсний старий!
_________________ Кто радостен от пустяка, в том реже селится тоска.
|
| Чт фев 05, 2009 19:24 |
|
 |
|
Maxim81
Бывалый
|
Likvit писал(а): 1. За отримання листа розписувався? Якщо не розписувався, то значить ти його не отримував! 2. В договорі вказано, що може в односторонньому порядку збільшити %?!!! перепиши дослівно пункт договору про зміну відсотків будь-ласка. Нічого не підписуй не порадившись з юристом! 1. Якщо навіть розписався за лист-не факт що ти його прочитав 2.Якщо навіть вказано,такій договір можна вважати не дійсним тому що як я раніше писав немали банкі права давати такий кредит в $. І за зміну відсотків можна подати в суд,а вони ох як не люблять такі справи! В мене знайомий мутить справу про заморозку кредита на 3 рокі(є така практика)а за ці три роки внести на свій кредитний рахунок ТІЛО кредиту. А після 3х років нема ні яких притензій бо кредит погашений а відсодкі не рахувались бо були заморожені!
|
| Чт фев 05, 2009 19:37 |
|
 |
|
|
|
 |
|
Amuletovod
|
Likvit писал(а): 1. За отримання листа розписувався? Якщо не розписувався, то значить ти його не отримував! 2. В договорі вказано, що може в односторонньому порядку збільшити %?!!! перепиши дослівно пункт договору про зміну відсотків будь-ласка. Нічого не підписуй не порадившись з юристом! Додаю малюнки самого листа (це так сказати і лист і конверт: два в одному  ) і частину договору Вложение:
Комментарий к файлу: Це так сказать з іншої сторони бумажки - те типу конверт. Лист був складений так
Lyst_z_banku copy.jpg [ 72.89 КБ | Просмотров: 2321 ]
Вложение:
lyst_02.jpg [ 383.85 КБ | Просмотров: 2323 ]
Вложение:
Комментарий к файлу: Це листок договору
kr_dogov.jpg [ 666.59 КБ | Просмотров: 2320 ]
|
| Пт фев 06, 2009 10:00 |
|
 |
|
Amuletovod
|
Хотів додати що за лист не розписувався і він не був заказним, тобто довести що я його отримував неможливо.
|
| Пт фев 06, 2009 10:10 |
|
 |
|
|
|
 |
|
Maxim81
Бывалый
|
Так в тому-то і справа, Якщо би хотіли як найскоріше підняти відсоток і мали на це право то прислали би тобі заказний лист! А це так, або пройде або ні.
|
| Пт фев 06, 2009 12:55 |
|
 |
|
Amuletovod
|
Можливо і так, а може втихаря піднімуть відсотки а потім захочуть пеню за прострочку  Словом невідомо. І далі шукаю хорошого юриста на цю тему на консультацію (звісно що платну) щоб порадив як краще діяти в такій ситуації і як частковий випадок чи я можу скористатися змінами до закону які я виклав на минулій сторінці про заборону підняття відсотків по кредиту.
|
| Пт фев 06, 2009 13:30 |
|
 |
|
Amuletovod
|
Може хто порадити хорошого юриста в саме таких питаннях ?
|
| Пт фев 06, 2009 14:42 |
|
 |
|
|
|
 |
|
Maxim81
Бывалый
|
Likvit же у нас юрист! Домовся з ним, він точно порадить когось якщо сам не захоче взятись!
|
| Пт фев 06, 2009 15:28 |
|
 |
|
Amuletovod
|
Maxim81 писал(а): Likvit же у нас юрист! Домовся з ним, він точно порадить когось якщо сам не захоче взятись! О, дякую. Словом матеріали я виклав тут. Якщо потрібно щось ще - додам все що необхідно. Ну і розрахуюся з тобою, Likvit, скільки скажеш.
|
| Пт фев 06, 2009 16:31 |
|
 |
|
Likvit
Опытный
|
я Maxim81 писал(а): якщо сам не захоче взятись  місяця через три..... коли рука трохи зростеться...... і як на зло не знаю кого б порадити..... може спробуй звернутись в "західно-українську правничу компанію". чув що в них хороші юристи. але не знаю про ціни.... дуже хотів би допомогти але нажаль не можу.... вибачай..... просто питання не легке і в ньому треба добре розібратись а я фізично неможу......
|
| Пт фев 06, 2009 16:38 |
|
 |
|
Amuletovod
|
Likvit писал(а): я Maxim81 писал(а): якщо сам не захоче взятись  місяця через три..... коли рука трохи зростеться...... і як на зло не знаю кого б порадити..... може спробуй звернутись в "західно-українську правничу компанію". чув що в них хороші юристи. але не знаю про ціни.... дуже хотів би допомогти але нажаль не можу.... вибачай..... просто питання не легке і в ньому треба добре розібратись а я фізично неможу...... Дякую за наводку  . Пошукаю їх. Виздоровлюй скоріше.
|
| Пт фев 06, 2009 17:22 |
|
 |
|
Maxim81
Бывалый
|
О я згадав в мене дружок юрист в управлінні екологии,зараз позвоню чи він би не поміг!
|
| Пт фев 06, 2009 18:04 |
|
 |
|
|
|
 |
|
Amuletovod
|
Maxim81 писал(а): О я згадав в мене дружок юрист в управлінні екологии,зараз позвоню чи він би не поміг! Дякую. Але то, напевно, треба щоб була таки спеціалізація в кредитній сфері. Там стільки тонкощів багато що аж я запутався, бо сам трохи пробував покопати в цьому напрямку.
|
| Сб фев 07, 2009 13:46 |
|
 |
|
Likvit
Опытный
|
|
| Ср фев 11, 2009 0:55 |
|
 |
|
Likvit
Опытный
|
Привіт всім! як справи? щось давно ніхто нічого не писав...... чесно кажучи читаю форум і не хочу нічого писати бо вже  від того як всі сваряться.....
|
| Пт фев 20, 2009 0:29 |
|
 |
|
Maxim81
Бывалый
|
Та вже ніби вспокоїлися. Другій сайт глючний до безобразія. Зареєструвався там,пройшло 2 дні і я під своїм ніком зайти неможу! І зміну пароля робив і відновлював-нічого! Зареєструвався ще раз але під ніком maxim if покіщо все добре. Але туди майже не заходжу. Саме більше дивуюсь що немає Франківчан нових на форумі вже скількі часу. Може хтось знає як подивитись скількі людей зареєстрованих з наших країв? Може вони ховаються  ! Всім привіт і давайте не забувайте про цю гілку!
|
| Пт фев 20, 2009 1:36 |
|
 |
|
Весельчак
Ветеран
Зарегистрирован: Пн июн 04, 2007 10:00 Сообщения: 766 Откуда: Івано-Франківськ-Київ
Автомобиль: Chery QQ
|
Привіт всім! Давненько не заглядав у Франківську гілку, доки тривала ота штурханина з переходом на новий ресурс. Неприємно було читати як дорослі люди ділять "пасочки"! Особливо ярі "борці" показали своє істинне обличчя - і на тому спасибі. Без масок жити веселіше! Заходив у Франківську гілку на новому ресурсі вона геть пуста. Та й стара Франківська гілка на цьому ресурсі ледве жевріє, дякувати Богу, завдяки кільком активним франківчанам. Де тусуватись - вибирає кожен сам, але занапастити клубний рух на славному Прикарпатті не дамо! Збираюсь приїхати до вас у гості на 8 березня. Заодно можу захопити клубні календарі, наклейки і візитки. Такщо питання вітальних презентів дівчатам наполовину закрите - залишилось докупити квіти. Якщо є бажаючі взяти клубну символіку - відписуйтесь. Ціна настольного перекидного календаря біля 15грн. Бажаю пошвидшого одужання Likvit-у!!! Давай, друзяко, сідай швидше за кермо! 
_________________ Chery QQ 1,1L, синій, пробіг 87 000км.
|
| Вт фев 24, 2009 23:08 |
|
|
| |