Начать новую тему Ответить на тему На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  След.
 Відгуки власників Chery QQ 
Версия для печати Пред. тема | След. тема 
Автор Сообщение
Администратор

Автомобиль: Є
Клубная карта №: 77

Ответить с цитатой
Про підвіску не збрехали. Матізоводи те ж саме розказують: цікавились що можна зробити, щоб не стукало, але ніхто нічого не зміг зробити. Отже така конструкція, підвіска короткохідна.

Щодо передач, у мене теж клацало при перемиканні, що мені особисто дуже подобалось. Але з перемиканням проблем не було, куліса була настроєна дуже добре.

Пн июл 02, 2007 9:46
МЕГА-флудератор

Автомобиль: Chery Eastar 2,0
Клубная карта №: 2

Ответить с цитатой
Во!!! Это уже практически полное описание автомобиля!

Пн июл 02, 2007 11:09
Ветеран

Автомобиль: Chery QQ
Клубная карта №: 0

Ответить с цитатой

Ну-у-у, так давайте і ваші відгуки про свої враження від машинок!!! Просім-просім!!! :wizard:

Пн июл 02, 2007 11:11
Стажёр

Ответить с цитатой
Stack писал(а):

Ну-у-у, так давайте і ваші відгуки про свої враження від машинок!!! Просім-просім!!! :wizard:

пока только целюсь на покупку. думаю через месяцок-другой возьму. Сейчас пока начитываюсь, хотя все равно уже решил :D

Пн июл 02, 2007 17:48
Профиль ICQ
Администратор

Ответить с цитатой
пока только целюсь на покупку. думаю через месяцок-другой возьму. Сейчас пока начитываюсь, хотя все равно уже решил :D

:o Он целится... Да если бы у меня сейчас не было машины, я бы помчался в салон на все парах! ТАКАЯ ностальгия взяла, когда Весельчак понарассказывал.
К стати, присоединяюсь полностью к его словам. Он в точности описал все преимущества машины. От себя добавлю, что даже на трассе машина очень устойчива если гружёная. Лично сам разгонял свою в овраге до 165 по спидометру с 4 людьми в салоне.

ЗЫ Вообще полную лажу написал... Сумбур получился. :-D

Пн июл 02, 2007 18:03
Профессионал

Автомобиль: Чери Е5

Ответить с цитатой
Пишите, хлопцы :) И читать интересно, и много нового узнаешь :) Я тоже приценяюсь к Кукушке, завтра пойду поразнюхаю, чего и как - обещали в салоне, что с июля будут в наличии - хочу внутри посидеть, пластик пошшупать, под капот заглянуть... А то в Матизе посидеть успел, а Кукушку только на дороге видел.
Вопрос к Шурику и Весельчаку, как к бывшему и настоящему владельцам - в обзорах пишут о машинке не очень хорошо - например в Авторевю написали, что после 80 км/ч машинка делается слишком нервной, дергается в от малейшего движения рулем, сам руль - слишком легкий и неточный, в салоне слишком шумно, двигатель трясется, сиденья легко продавливаются до каркаса, а амортизаторы то и дело замыкаются на отбой... С чем из вышеперечисленного вы можете согласиться? А что считаете неправильным?

Пн июл 02, 2007 21:45
Администратор

Ответить с цитатой
Про Авторевю: это ИМХО журнал, купленный россиянами. Там хают всех китайцев и КУКУшка увы не исключение. У меня лично кукушка была без ГУРа. Поэтому про нервный характер сказать ничего немогу. Наверное её тестировал псих, у которого руки дёргались.
Насчёт шумности и вибрации - скорее всего тестировалась модель с трёхцилиндровым двигателем 0,8. Не мудрено, что вибрация. У меня двигатель был 1,1. Работал очень ровно и шумоизоляция штатная была ИМХО отменная. Я даже удивился.
Насчёт аммортизаторов - правда: если попадать колёсами в глубокие ямы и выбоины, отдаёт звонким стуком. Но я считаю так: плюнь и разотри.

Бери машину и по меньше читай журналы, там у китайцев много доброжелателей появилось.

Пн июл 02, 2007 22:21
Профессионал

Ответить с цитатой
Авторевю не куплен россиянами - это просто русский журнал :) Но в общем согласен - они слегка зажрались (а может и не слегка..) и их оценки не кажутся всегда объективными. Поэтому и спрашиваю. Большое спасибо за ответ - уверенность крепнет! :)

Вт июл 03, 2007 8:11
Ветеран

Ответить с цитатой
Через технічні причини пропав мій останній відгук про КуКушКу. Спробую відновити його ще раз по памяті близько до оригіналу. 8-)

Проїхав на цих довгих вихідних більше тисячі кілометрів і ділюсь своїми враженнями від авто.

Плюси
Дизайн кузова, ергономіка торпедо, приємний світлий тон салону, зручний "пухкий" руль, маневреність,...

Машинка проявила на трасі свій шустрий характер на всі 100%! Я не очікував такої прудкості від цього моторчика! На обертах 3000-3500 об/хв моторчик оживає і стає прийомистий ШО ПІПЄЦ! Обгін на 120-140км/год проходить без надриву, "з вітерцем".

До 3000об/хв машина розганяється плавно - не тупить, але і до рейсерських характеристик їй далеко.

Шумність машини проявляється після 110км/год, але особливо не напрягає.

Тяговиті всі передачі з 3 по 5. Якщо оберти мотора вище 3000об/хв, то на обгін сміливо можна йти на 5 передачі і не скидати на четверту.

Широкі зовнішні дзеркала дають чудовий огляд дорги. Я по старій звичці поставив в салон ще й панорамне дзеркало і докупив сферичні дзеркальця на зовнішні дзеркала. На трасі в цих наворотах майже немає потреби, але для мене вони незамінимі для швидкого і безпечного маневрування в міському потоці.

Висока посадка сидінь дає змогу сідати і виходити з машини з комфортом, а не падати всередину і виповзати як в деяких інших марках. Ще один плюс високої посадки - краща обзорність дороги, і місця над головою при цьому достатньо (ріст 180см). Високе кріплення передніх сідушок дає змогу заднім пасажирам комфортно просовувати стопи під них, не торкаючись при цьому їх колінами і не впираючись головою в стелю..

Сидіння в міру жорсткі на трасі і мякі на бездоріжжі. Немає відчуття "паролонової аморфності" і не пробивається до каркасу на вибоїнах. Купив чохли із вставкою-підтримкою поперека - і за 8 год їзди спина зовсім не втомилась.

Великий діапазон регулювання сідушок по довжині і приємне регулювання по нахилу (ричажок збоку сідушки - потягнув і спиною встановлюєш бажаний нахил). Передні сідушки мають прикольні сіточки на спинці, куди влазить купа корисних речей.

Задні сідушки складаються "2+1". Нижні подушки мають трохи розхлябану конструкцію шарнірів - але вона проявляється лише в процесі розкладання і на комфорт не впливає.

Короткий "ніс" і практично повна відсутність "корми" дає змогу паркуватись впритик до нерухомих перешкод і дають при цьому неймовірну маневреність.

Верхні релінги, крім свого основного призначення, перетворюють дах на зручний сервірувальний столик, оскільки інших горизонтальних поверхонь ззовні в машини немає. Можна організувати закуску і на задній поличці, а піднята кришка багажника стане дашком від невеликого дощу. :D

"Спешіал ріспект" ГУРу - він робить приємно легким процес паркування і проходження поворотів!

Толковий ручнік - затягується легко і тримає намертво.

Штатна акустика на тверду трієчку з плюсом. Радейко ще сяк-так ловить (мало які станції ловить без перешкод), а мафон дає якийсь низькочастотний фон, так що слухати касети не хоЦЦа. Хочу поміняти голову і динаміки. Для більш комфортного прослуховування музички хоЦЦа зробити обезшумку.

Мінуси
На великих нерівностях машина "козлить". Якщо шофер і передній пасажир сприймають це більш-менш спокійно, то задні просять проїжджати нерівності повільніше.

Машина дуже чутлива до нерівностей дороги і колійності. Якщо після рівної траси (де машина тримається за асфальт ідеально на будь-яких швидкостях) потрапляєш на нерівності - кузов втрачає свою незворушність і підвіска успішно передає на нього свої коливання. На керованість машини це практично не впливає, але неприємні відчуття залишаються.

Конструктори могли б передбачити в нижній частині торпедо полички для шофера і пасажира. "Мелочь, а приятно!"

Бракує підлокотника між передніми сідушками.

Оглянув на підйомнику ходову, ланжерони - там все таке ТОНЕНЬКЕ! Машина явно для асфальтної їзди, бажано розміреної і обережної. Не сумніваюсь, що при розумному маневруванні (і з захистом піддона) машинка візьме легке бездоріжжя і грунтову дорогу. Але так гвалтувати її мені не хоЦЦа.

Последний раз редактировалось Весельчак Вт июл 03, 2007 13:55, всего редактировалось 1 раз.

Вт июл 03, 2007 11:26

Ответить с цитатой
Как бывший (Шурик, да, я уже продал своего коня)владелец Матиза могу сказать что на скорости машинка не дёргается сильно!! Прямую держит нормально, подруливания если требуются то происходят очень адекватно! ( у меня был с ГУРом). Про подвеску это правда, часто доходит до звона, но за 21 т.км ни порезов покрыше, ни грыж небыло. Аморты тоже не гнул и не ломал. По опыту замечено что для того чтобы избавиться от стука амортов на отбой надо их поменьтя на газо-масляные. Причиной продажи послужила не самое удачное кресло водителя и пассажира. У меня при росте 190 см начинала после долгих поездок больть немного спина. Ну и ещё отсутствие кондишина!!

Вт июл 03, 2007 11:31
Ветеран

Ответить с цитатой
после 80 км/ч машинка делается слишком нервной, дергается в от малейшего движения рулем, сам руль - слишком легкий и неточный, в салоне слишком шумно, двигатель трясется, сиденья легко продавливаются до каркаса, а амортизаторы то и дело замыкаются на отбой... С чем из вышеперечисленного вы можете согласиться? А что считаете неправильным?

Ну-с, почнемо. :eek:

Руль має ГУР і це дещо відрізняє манеру його керування від ТАЗовських маФинок. В ТАЗах жоб повернути руль в повороті потрібно напружити руки, прес і спину (ехх, наїздився я на них!). Тому з такими "накачаними" мязами керування машинкою з ГУРом і короткою базою перетворюється в справжнє випробування (особливо на швидкості). Реакція коліс на відхилення руля швидка і точна (немає люфтів в 30-40град, як в ТАЗах) і тому на швидкості маневри потрібно робити плавними поворотами руля, із зусиллям практично "двох пальців". Мені подобається.

При нагоді відвідаю автодром з екстремальним керуванням і зроблю свій тест-драйв на керованість, заноси і гальмування на площадках без перешкод. Про свої враження відпишусь.

На швидкостях до 90-100км/год в салоні можна спокійно розмовляти в півголоса, після 110-120км/год - трохи голосніше. На рівній трасі машина тримається як влита будь-якій швидкості .

Вібрації двигуна ВЗАГАЛІ не відчувається. На швидкості тільки доноситься його розмірене приємне урчання.

Сідушки продавити до каркасу не вдалось жодного разу.

Амортюки замикаються на відбій лише при проїзді нерівностей і значних ям. На трасі їх взагалі не чути.

Вт июл 03, 2007 11:42
Профессионал

Ответить с цитатой
Спасибо за ваши отзывы! Еще больше уверился в том, что не стоит однозначно доверять так называемым "профессионалам" из разных печатных изданий :) Сегодня таки забрался в Кукушку! Очень понравилось! Все достаточно аккуратно, никакой вони от пластика нет, сиденье действительно не продавливается, диапазон регулировки сидения (субъективно) побольше чем в Матизе, для меня этот параметр крайне актуален - мой рост 194 :) И я могу сесть сам за собой!!!!!!!! Под капотом тоже все аккуратно, рычаг КПП не болтается - красота! Короче, пошел я деньгу собирать...

Вт июл 03, 2007 13:34
Ветеран

Ответить с цитатой
Дивно влаштований датчик рівня бензину. Заправляюсь "під горличко" і перших 100-150 км стрілка рівня бензину стоїть як вкопана. Потім починає падати "пропорційно" рівню спаленого бензину. Я так розумію, що датчик верхнього рівня стоїть десь на відмітці 30л, і доки пальне не впаде до цього рівня - він показує повний бак.
Ось такий-от в КуКушКи "перпетуум мобіле"! :-D

Ср июл 04, 2007 10:35
Модератор

Автомобиль: amulet
Клубная карта №: 78

Ответить с цитатой
Ще два слова про особливості авто.
Дивно влаштований датчик рівня бензину. Заправляюсь "під горличко" і перших 100-150 км стрілка рівня бензину стоїть як вкопана. Потім починає падати "пропорційно" рівню спаленого бензину. Я так розумію, що датчик верхнього рівня стоїть десь на відмітці 30л, і доки пальне не впаде до цього рівня - він показує повний бак.
Ось такий-от в КуКушКи "перпетуум мобіле"! :-D

Скорее всего просто линейный датчик топлива, и особенность работы любого поплавка на рычаге. Так если бак полный, то рычаг поплавка находится в положении параллельно поверхности бензина. Теперь если уровень бензина падает допустим на 1 см, то угол поворота оси рычага поплавка 1 градус. НА следущий сантиметр понижения уровня, угол поворота оси уже 2 градуса и так далее по нарастающей. А так как стрелка вашего прибора привязана к углу поворота оси рычага пропорционально, то мы и имеем, что в начале машина супер экономичная, сколько едешь, а бензин почти не уходит...За то к концу бака, стрелка на глазах опускается и мы бежим настраивать топливную систему :) Справедливости ради, стоит заметить, что производитель борится с этим явлением, выпускает специальные нелинейные датчики(переменные резисторы) угла поворота оси, где уже компенсируется этот эффект...

Ср июл 04, 2007 11:17
Администратор

Ответить с цитатой
Я к этому уже привык. У меня почти на всех машинах такая фишка. Правда все машины, на которых я ездил - это Дэу, Чери и Джили. Как у девятки было не помню.

Ср июл 04, 2007 11:23

Ответить с цитатой
В девятке нормально показывает! Не брешет!!

Ср июл 04, 2007 11:54
Ветеран

Ответить с цитатой
В девятке нормально показывает! Не брешет!!

Угу, підтверджую.

Питання до Шуріка777: в КуКушці задні дверки закриваються з більшим зусиллям ніж передні - в тебе теж таке було? Як лікується?

Звук закривання дверок радує своїм "глухим" відгуком - як в іномарок.
Для закривання передніх дверок їх розганяєш і відпускаєш, а до задніх дверок потрібно прикладати зусилля рукою до кінця.

Ср июл 04, 2007 11:59
Администратор

Ответить с цитатой
Та ж фігня була і у мене. Як лікувати не знаю, бо не цікавився. Мабуть китайози повинні щось підмандити. Взагалі кажуть, що в усих Чері з дверима проблемка.
До речі на Джилі двері закриваються відмінно.

Ср июл 04, 2007 12:07

Ответить с цитатой
А я думаю дверки можно подрегулировать!! У меня на Мотьке плохо закрывался багажник, поехал к уцбэкам, они так нарегулировали что он стал легко закрываться, но грохотать просто жуть!! Так потом сам пошаманил, порегулил и всё чики-пики!! Так что: Отвёртка вам поможет! Только много её не пейте!!

Ср июл 04, 2007 12:11
Ветеран

Ответить с цитатой
По опыту замечено что для того чтобы избавиться от стука амортов на отбой надо их поменьтя на газо-масляные.

Угу, начитався сьогодні відгуки матізоводів про стук підвіски - вони знайшли її причину в слабеньких амортизаторах. Заміна штатних мортюків на газові збільшує жорсткість підвіски, покращує маневреність, пропадає "козлючість" на нерівностях і стук підвіски. Зате погіршується комфортність їзди на низьких швидкостях через збільшення жорсткості підвіски. Такі-ось пироги, панове. :eek:

Ср июл 04, 2007 15:28
Начать новую тему Ответить на тему   [ Сообщений: 639 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 32  След.